Kozzy

Carpe Noctem

lite av varje

Publicerad 2013-06-26 11:02:54 i Allmänt

Igår hade nellie små utslag i ansiktet, o imorse va de ännu fler. Passade på att fråga om detta på bvc när vi va där idag. Sköterskan trodde de berodde på att hon inte tål fisk. Iallafall när hon är såhär liten. O det kan väl stämma. Gav henne rödspätta på burk i förrgår. O följande natt hade hon tokont i magen. O sen prickar.
O jag har fått nog av mina eksem nu. Har fått tid på vc imorgon. Skulle nog få både allergitabletter o kortisonkräm trodde hon jag pratade med. Men med min vanliga tur på vc får jag väl veta att jag bara är hypokondrisk...

Midsommarkvällen blev riktigt trevlig. Tills jag o barna gick hem kl 01. O karlarna fortsatte tills typ 5. O som sedan resulterade i osämja som vi indirekt blev inblandade i.
Tänk så mycket bättre världen skulle va om man inte kunde inta mer än lagom mängd alkohol :)

Stuga på high chaparral är bokad 29e juli. Mike är såååå uppspelt o tjatar redan ;)

humörsänkare

Publicerad 2013-06-21 18:48:06 i Allmänt

bara en liten snabb tanke såhär innan grillning.. det finns nog inte mkt annat som dödar en partystämning för mig som när någon tar fram en gitarr o ska spela. många tycker säkert dey är mysigt men jag kan lika gärna gå o lägga mig då..

glad midsommar

Publicerad 2013-06-21 16:34:17 i Allmänt

midsommar halvtid än så länge. lunch o kransbindning med grannar avklarat. skulle dansa runt stång men mike tyckte det va tråkigt o frös o va hungrig. nu vilar vi oss innan vi går tillbaka till grannar o fikar o senare grilla.
 

färgning

Publicerad 2013-06-21 08:35:07 i Allmänt

köpte ju en vit kjol för nån vecka sen. använde deni lördags o tvättade den i söndag. jag är kite slarvig när jag tvättar. jag sorterar en mörk maskin o en ljus maskin. o i den ljusa maskinen låg förutom kjolen mikes favvo tshirt o mitt bästa vita linne.... o den nya shockrosa tröjan.
allt var rosa när maskinen tvättat färdigt. med klorin o lite arbete kunde jag rädda mikes kläder. dock inte min kjol. 
men rosa är en färg det mä, o en färg jag för tillfället tycker mycket om :)
(färgen kanske inte syns så tydligt på bilden som jag hoppats)
 
 

bilbingo

Publicerad 2013-06-19 22:51:40 i Allmänt

ikväll lockade hanna med mig på något nytt. jag har spelat bilbingo. o satan vad kul. o skönt att va barnfri ett par timmar :) vann dock inget men om två veckor testar vi lyckan igen 
 

nu har jag gjort det..

Publicerad 2013-06-18 22:14:40 i Allmänt

Jag har skickat efter en klänning ! till dopet. Vit med en rosa bolero till. Får väl se hur det ser ut på..
Jag är faktiskt lite sugen på att köpa en klänning till midsommar med. Tänkte ta en sväng till klädhuset imorgon utan m's vetskap.

Prövade bubbelbadkaret ikväll. Gu så härligt. Har bara badat badkar nån gång sedan vi bodde på åkervägen för nio år sedan. O om man blundar så slipper man se att det är i källaren man är.. ;)

Välling

Publicerad 2013-06-18 18:29:21 i Allmänt

Sedan magsjukan har nellie vägrat sova i sin egen säng. O på rygg. Nog för att det är supermysigt att gosa bebis tills man somnar, men är lite läskigt när stora ungen dundrar in i sängen på natten. Hon sover illa för hob är kräkig. Så jag köpte välling härromdan. Det va väl bara sådär gott så jag fick tipset av en kompis att blanda hälften välling hälften ersättning. Detta gav jag till henne igår kväll o hon har sovit hela natten. Dock i min säng men utan matning. Hoppas hoppas det håller i sig o blir bättre.

Midsommar är nu bestämmt kommer firas mä grannarna. Är väl lite sådär till det då det intas sånna kopiösa mängder alkohol o m gärna hänger på intagstakten..

härlig dag

Publicerad 2013-06-18 14:58:13 i Allmänt

har haft utvecklingssamtal på dagis. man blir rätt stolt när man hör hur genuint snäll och hjälpsam ungen är. det är inte alltid dessa sidor visas hemma. 
från dagis tog vi promenad hem. hittade ett hav av smultron :)
 

dumdristigheter

Publicerad 2013-06-13 19:17:42 i Allmänt

härromkvällen när vi kom hem stod m på garagenedfarten o skrubbade ett bubbelbadkar. detta har han då köpt billigt på blocket o är sååå nöjd. jag tycker mest det är dumheeter.att lägga sig i ett fint badkar o bubbla är inte så mysigt i en skabbig spindelfylld källare. men jag ska allt pröva den ja mä ;)
 

tio år

Publicerad 2013-06-13 10:44:32 i Allmänt

idag är det tio år sedan jag tog studenten. 
hade inte trott för tio år sedan att jag idag skulle äga hus i berg, två fina barn och samma! karl som då.
 

duktig hemmafru

Publicerad 2013-06-11 21:52:24 i Allmänt

har lekt duktig hemmafru på eftermiddan. la in ättiksgurka o skördade de första rädisorna från landet. 
hittade den första mördarsnigeln idag. det aset hade ätit sönder massor på rädisorna redan. 
ny stor studsmatta är inköpt. lika så badpool till mike, parasoll o brassestolar. nu ska det njutas av sommaren.
 

sådär lagom snyggt

Publicerad 2013-06-11 21:45:59 i Allmänt

passade på att slappa i solen två timmar på förmiddan. kan ju inte smörja ryggen själv så det blev oskyddat idag. slapp eksem men blev ordentligt röd. men röd är ju också en färg ;)
 

Vecka 10

Publicerad 2013-06-11 11:30:45 i Allmänt

Läste mina egna blogginlägg nu. Insåg att det varit en bitter ton i inläggen den senaste tiden. kan inte sätta fingret på varför riktigt..
Men nu har jag ju köpt färgglada kläder o då blir man genast gladare. Säger min granne iaf o då är det väl så ;)

Vikten står stilla trots för mycket socker förra veckan. O -0,5 omkrets.
Sa från början att jag är nöjd när stl 38 sitter som ett smäck igen. Är nästan där..

trädgårdskrokodiler

Publicerad 2013-06-10 21:10:20 i Allmänt

om det skulle va så att ni kommit på att jag fyller 30 nästa år, o börjat fundera på någon jättedyr present:
Detta vill jag ha!!! *vill ha vill ha vill ha vill ha*
 

shoppat

Publicerad 2013-06-09 21:26:45 i Allmänt

tog ett snabbvarv på ikano idag. är inte så rogivande att ha med två gnällande hanar o en liten bebis som inte alls är nöjd med tillvaron nu. magsjuka på bebisar är bland det värsta. för nu när hon är frisk o vill äta som vanligt får hon ont, blir förstoppad ,pruttig o kräks hejvilt med allt gnäll som kommer till. även på nätterna:(
köpte några linnen o toppar i färg o en vit kjol. blev ett par svarta capri mä. när vi kom hem sa m de magiska orden : du får åka in till ikano helt själv en dag o shoppa.  
inte säkert det är lika aktuellt när jag lägger in det i planeringen ..

taket

Publicerad 2013-06-09 12:44:28 i Allmänt

efter långledigheten är nu all läckt lagd på taket. nu väntar vi på min släktings plåtfirma innan vi kan lägga pannor.

sjukhusbesök

Publicerad 2013-06-06 23:00:48 i Allmänt

igår va vi en sväng på barnakuten. är som tur var inte så allvarligt som det låter. båda barnen har ju haft magsjuka igen. o det är ett helsike att få i lilla vätska. o eftersom hon mått dåligt sedan i fredags ringde jag bvc för rådfrågning. de tog mig på största allvar o fixade en tid på vc. stressade satan för att hinna på en halvtimma o kom precis i tid. fick vänta 45 min över tiden innan det blev vår tur. behöver jag berätta att mike var vansinnigt rastlös?
fick som vanligt träffa nån j-vla låssas läkare som sa att det var inget att bry sig om men hon skulle rådfråga sin handledare. handledare kom in o sa , åk till barnakuten istället. bebisar har så små marginaler att vi inte vill avgöra det här ..typ.
det är våran vc det.. noll kompetens!
i vilket fall, på barnakuten konstaterade de att hon hade perfekta värden, trots ordentlig magsjuka o jag fick beröm för hur jag sköter mina barn vid sjukdomar. :) lite uppskattning är alltid skoj.
fick rådet att fortsätta tvinga i henne små små portioner åt gången , så skulle det snart vända.
o redan idag är det mycket bättre.
 
men sen måste ja ju berätta mä..
mike o m tyckte det blev lite tråkigt på rummet så de tog hissen till cafeterian o köpte dricka. i hissen upp kräktes mike. o de två kärringarna som oxå stod i hissen blev galna o svor lite o frågade hur fan man tänker om man tar med ett sjukt barn till ett sjukhus?! 
m idiotförklarade dom o sa typ att sjukhus är väl till för sjuka eller?
 
jag tycker inte heller det är mysigt om andras ungar kräks hejvilt, men det hade ju inte varit tvunget att han var magsjuk. han skulle ju lika gärna kunnat vart sövd eller fått (veofasa tvi tvi tvi ta i trä ) cellgifter eller vad som helst.
 
nä nu ska jag krypa ner i sängen där alla andra redan sover :)

Sjukstuga igen

Publicerad 2013-06-04 11:14:19 i Allmänt

Så har vi återigen magsjuka i huset. Igår var det riktig kaos på em när båda små var som värst samtidigt. O en natt med som mest 2 timmars sömn i sträck. O mycket mer blev det inte. Men jag klarade det med. Ensam!

Veckovägningen var inget rolig, fast förväntat. + 1kg. Samma omkrets.
Måste skärpa till mig om jag ska ha klänning på dopet.

vidriga monster

Publicerad 2013-06-03 15:42:56 i Allmänt

eftersom båda barnen sov då de har feber, passade jag på att byta gardiner i nellies rum. skulle i godan ro plocka upp de gamla från golvet när en stor hemsk spindel springer över golvet. jag skrek o grät på samma gång medan jag fick fatt i ett glas. där får han va tills m kommer hem. 

Feberunge

Publicerad 2013-06-01 08:33:07 i Allmänt

Tyckte nellie va hängig igår em. Inte lika pratglad som annars. O som jag misstänkte hade hon feber. Under natten blev det värre som det brukar o nu på morgonkvisten hade hon 39.7 med alvedon i onloppet.
Mike har i flera dagar lekt med en kompis som har vattkoppor. O den ungen trotsade mig flera gånger o gick in här . Det skulle inte förvåna mig det minsta om det börjar komma koppor på lilla om några dagar.

Lite träligt är det att hon är febrig just denna helg, för vi måste till ikea o få hjälp med o beställa vårat kök. De byter system o allt som har med kök att göra efter denna helg.

Om

Min profilbild

The freaks come out at night ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela